Program


HAL NÉGYESBEN

HAL NÉGYESBEN

"A Hal négyesben hozzávalói: három milliomos Heckendorf-lány, egy inas, kettő hal, babérlevél, pikáns fűszerek, likőr. Elkészítés: keverd össze az alapanyagokat, fűszerezd jó erősen – ez a recept titka –, és várd meg, mi sül ki belőle!” – fogalmaz a Saroltát alakító Závodszky Noémi.

Hal négyesben
Szerző: Wolfgang Kohlhaase és Rita Zimmer

Az eredetileg tévéjátéknak íródott kortárs német darabot Kozáry Ferenc színművész viszi színre, amelyet annak idején a Madách Színházban játszottak több éven keresztül: „A dalokat Wolf Péter és Szenes Iván jegyzik, és ugyan az eredeti darab az 1870-es években játszódik, mi ugrunk egyet a ’70-es évekbe.”

Az apjuk sörgyárát igazgató Heckendorf lányok szépségénél talán csak mesés vagyonuk vonzóbb – legalábbis az inasuk, Rudolf számára, aki évtizedek óta szolgálja őket, nappal a szalonban, éjjel a hálószobában. Úgy véli, mindezért tetemes rész illeti meg őt a nővérek örökségéből, amit most követelni kezd, mert világ körüli útra szeretne menni. A fanyar humorú, zenés történet itt krimibe illő fordulatot vesz...

„A Hal négyesben hozzávalói: három milliomos Heckendorf-lány, egy inas, kettő hal, babérlevél, pikáns fűszerek, likőr. Elkészítés: keverd össze az alapanyagokat, fűszerezd jó erősen – ez a recept titka –, és várd meg, mi sül ki belőle!” – fogalmaz a Saroltát alakító Závodszky Noémi.

A darab premierje 2019 nyarán, a Feketehegy-Szárazréten rendezett nyári színház keretein belül volt.

Forrás: szekesfehervar.hu, fehervar.net // Fotók: Lőrincz Miklós

Szereplők, közreműködők
Závodszky Noémi..........Sarolta
Varga Lili.......................Cecília
Ballér Bianka.................Klementina
Tűzkő Sándor................Rudolf

Dalok: Wolf Péter, Szenes Iván    
Zene: Kéménczy Antal    
Koreográfia: Tombor Tímea    
Rendező munkatársa: Vida Emőke    
Rendező: Kozáry Ferenc