Program


Hang és csend - Kortárs Novellák Hang Drum Zenével

Hang és csend - Kortárs Novellák Hang Drum Zenével

Felolvasóest Szintai-Molnár Péter novelláiból a szerző előadásában Manaman éteri hangulatú Hang drum zenéjével.

Aktuális előadásokKét különleges, és különlegesen egyszerű műfaj találkozása. Finom szövésű történetek, apró novellák és meditatív Hang drum zene.

Szilágyi Sándor (Manaman) a hangok varázserejét használja zenéjében. Ösztönös handpan játékában a világot alkotó rezgések a főszereplők. Manaman koncertjei egy-egy hangutazás önmagunk középpontja felé, ahol megtapasztalhatjuk a szív visszafogott, de őszinte suttogásait.

Szintai-Molnár Péter a változás apró pillanatait keresi és kutatja a novelláiban és az élet minden területén. Hogyan változik meg akár egy fuvallatra, egy apró rezdülésre egy ember élete? Hogyan ébred rá a saját vagy a világ titkaira, mit tesz akkor, ha megértett valamit, amikor összeáll a belső hangrendszere?

Egy nézői beszámoló az első estről:

"Tegnap volt szerencsém megtekinteni és meghallgatni Szintai-Molnár Péter novelláinak felolvasóestjét handpan kísérettel.
Lenyűgözött, mert zseniálisan működött együtt a novella és a handpan éteri dallama, melyre, mint egy hullámra simult rá a próza. Akár egy falevél a lassú sodrásban, néha alámerül, néha felbukkan – így nyilvánult meg egy-egy novella formájában, a teljességből kiragadva, az élet egy-egy arca.

Az író a mindennapi életből hozott pillanatok mélységeibe kalauzoló novelláira egyfelől megnyitotta a hallgatókat a misztikus hangzású zene, másfelől elmélyítette az üzenetet és elgondolkodásra késztette az átkötésekkel.

Az volt az érzésem, hogy valami isteni dolog teremtődik éppen a szemem láttára, a fülem hallatára, karnyújtásnyira tőlem. Egyszeri és megismételhetetlen. Az író maga is benne volt a novelláiban, úgy adta elő őket és a hangdrum zenész, Manaman is teljesen eggyé vált a teremben zajló irodalmi-szellemi-zenei áramlással, mely az élet magvát idézte színpadra.
Szerintem ez egy nagyon különleges, innovatív és hatásos módja novellák, versek, könyvrészletek bemutatására."

Túri Orsolya

Ajánló


Jávori Ferenc Fegya: Menyasszonytánc A világ első klezmer-operettje a Budapesti Operettszínházban!

A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P.…