Program


MÁV Festetics/1.

MÁV Festetics/1.

A MÁV Szimfonikusok Festetics bérletének sajátosságaihoz tartozik, hogy teret ad kibontakozó fiatal tehetségeknek, illetve szólista-feladatokat ad a zenekar tagjainak. Idei nyitó hangversenyünk főszereplője Pálfalvi Tamás trombitaművész.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 18. péntek, 18:00

Műsor

Telemann: D-dúr koncertszonáta trombitára és vonósokra
Albinoni: Esz-dúr trombitaverseny
Sztravinszkij: A katona története

Mesélő: Molnár Gusztáv

Közreműködik
Pálfalvi Tamás (trombita)

Vezényel: Daniel Boico

A MÁV Szimfonikusok Festetics bérletének sajátosságaihoz tartozik, hogy teret ad kibontakozó fiatal tehetségeknek, illetve szólista-feladatokat ad a zenekar tagjainak. Idei nyitó hangversenyünk főszereplője Pálfalvi Tamás trombitaművész. 1991-ben született Salgótarjánban, szülővárosában kezdte, majd Budapesten a Weiner Leó Konzervatóriumban folytatta zenetanulmányait. 15 éves korában megnyerte az Országos Szakközépiskolai Trombitaversenyt, utána pedig sorozatban szerezte az előkelő versenydíjakat. Ösztöndíjjal tanult az Egyesült Államokban, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte meg diplomáját, azóta világjáró művész. A hangverseny egész műsora „róla szól” és átíveli a zenetörténetet: Telemann barokk szonátájától eljut Sztravinszkij híres „zenés meséjéig”, ez az 1918-ban bemutatott „A katona története”. A különös darabban szerepel egy Mesélő, valamint hét muzsikus: hegedű, nagybőgő, klarinét, fagott, trombita, harsona és ütőhangszerek művészei. Zenekarunk új karmestere, Daniel Boico ezen a hangversenyen mutatkozik be a Festetics koncertek hallgatóinak.

Ajánlatunk


A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak az élén, mint Giuseppe Sinopoli, Bernard Haitink, Fabio Luisi és Christian Thielemann.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!