Program


Petőfi Sándor: Az apostol

Petőfi Sándor: Az apostol

A 2018. évi KALEIDOSZKÓP VERSFESZTIVÁL FŐDÍJAS előadása

PETŐFI SÁNDOR: AZ APOSTOL 1848-2019
 
Előadja: BORBÉLY SÁNDOR színművész

"1972 őszén a győri Arrabona Amatőr színházban 17 évesen, - szinte gyermekként - eljátszhattam Petőfi Sándor: Az Apostol című művében a főszerepet, Szilveszter szerepét. Meghatározó élménye volt akkori életemnek. Azt éreztem, „hogy én is egy sugár vagyok, amely segít a földet megérni.”
Sok-sok év telt el és ma, 2019-ben bizony „be másnak látám e világot, mint egykor képzelém!”  Elkezdett újból érdekelni Petőfi ezen kevésbé ismert költeménye. Mit tudok elmesélni ma ezzel a művel? Hogyan tudom a színpadon élővé tenni ezt a nem színpadra írt költeményt? Ezt nagy kihívásnak gondoltam! És eljött a pillanat, mikor azt éreztem, hogy nem tudom nem „létrehozni” ezt az előadást.
Egy a 60-as évei elején járó értelmiségit látunk a színpadon, aki a közönséggel együtt fejti meg Petőfi Sándor hajlíthatatlan etikai és erkölcsi tisztaságát, forradalmi lendületét, költői nagyságát felmutató művét! Reflektál a mai kor örök emberi kérdéseire. Vitatkozik, érvel és közben a közönség, mint befogadó, és mint aktív résztvevője az előadásnak, megismerheti Petőfi Sándor ezen kevésbé ismert remekművét.

Ahogy a világ körülöttünk, az előadásom is változik, alakul, mindig új és új értelmet kap!
Ezért választottam előadásom címéül: Petőfi Sándor AZ APOSTOL 1848-2019

Azóta is színészként élem életem és most, újból szeretném Önöknek átadni ezt a költeményt!

Az előadásban 17 szerepet keltek életre!"

Ajánló


Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle,…

Karácsonyi hangulatban a Kicsi Gesztenye Klub! Gazdag látványvilág! Hóesés! Táncosok! Óriási hangulat! :)