Program


Rigócsőr király - A BonBon Matiné előadása / MINIMATINÉ

Rigócsőr király - A BonBon Matiné előadása / MINIMATINÉ

A legfiatalabb korosztály fantáziáját és gondolatait mozgósító előadás segít megérteni azt is, hogy mitől fontosak a mesék a mi korunkban is.

 több

Aktuális előadások
Rigócsőr király - A BonBon Matiné előadása / MINIMATINÉ

A hercegkisasszony elutasítja kérőit, ám egy szép napon az apja úgy dönt, hogy ideje megleckéztetni a dölyfös leányt... Hogyan különböztessük meg az értékest a hamistól? Mi segít elválasztani az igazságot a látszattól? Megváltozhat-e valaki, ha társak segítik ebben? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ a BonBon Matiné zenés előadása, amelyben a klasszikus Grimm-mese, a Rigócsőr király szó szerint az orrunk előtt, a fülünk hallatára születik meg a közreműködő zenészeknek köszönhetően.

A Grimm fivérek története több száz éve foglalkoztatja az alkotók képzeletét: gyerek- és felnőttszínházi, bábos vagy akár filmvászonra álmodott változatot is láthattunk már belőle. A kortárs zenei élet sokoldalú alakja, a zeneszerző, zongorista és karmester Dobszay-Meskó Ilona harmadik, gyerekeknek szóló darabját saját zenekarával, a kortárs és klasszikus zeneirodalom magas szintű tolmácsolása mellett elkötelezett Ventoscala Sinfoniettával mutatja be. A játékmester és a koncert házigazdája szerepében Lukácsházi Győző lép színpadra, aki a zongora mögött ülő Dobszay-Meskó Ilona, továbbá Bujtor Balázs hegedű- és Varga Zoltán ütőhangszeres művész aktív közreműködésével gondoskodik arról, hogy a klasszikus zenével ismerkedő fiatalok ráérezzenek a műfaj szépségeire. A színészi adottságokkal is megáldott zenészek humorral közelítenek a történethez. A legfiatalabb korosztály fantáziáját és gondolatait mozgósító előadás segít megérteni azt is, hogy mitől fontosak a mesék a mi korunkban is.

Korosztály: 3-8 év


Közreműködők:
hegedű    Bujtor Balázs
zongora    Dobszay-Meskó Ilona
ütőhangszerek    Varga Zoltán
játékmester    Lukácsházi Győző

Alkotók:
zene    Dobszay-Meskó Ilona
látvány    Maróti Réka
író, rendező    Tarr Ferenc

 

Ajánló


Gájer Bálint neve mindenki számára jól ismert, hiszen ő az ország „swing hercege”,…

APOSTOL 50 2020. március 20. (péntek), 20.00, Papp László Budapest Sportaréna

Az Amadinda és Presser Gábor hagyományos óévbúcsúztató–újévet köszöntő hangversenye. Vendégek: Karácsony János, Födő…